OM TWRS

Taure Western Riders grundades 2003 på stall Bröta i Grödinge i södra Stockholm. Från början var det meningen att klubben skulle vara en ”stallklubb” som anordnade skojiga saker ihop både med eller utan hästar. Klubben växte fort och medlemmar strömmade till från hela Stockholm. Under en period hade klubben över 100 aktiva medlemmar. Nu har klubben ett 30-talet medlemmar och är en av Sveriges många westernklubbar. De flesta av oss rider western, men det är inte det viktigaste i vår klubb. Det som vi ser som allra, allra viktigast är god kamratskap där alla känner sig lika välkomna! Vi har till och med inskrivet i våra stadgar att alla måste visa god kamratanda.

I Taure välkomnar vi alla hästraser och alla westernridnings-intresserade, oavsett om man tävlar eller ej, har egen häst, rider på ridskola eller bara är nyfiken på westernridning. Klubben ordnar tävlingar, träningar och föreläsningar mm.

Taure är ansluten till WRAS – Western Riders Association of Sweden, och lyder därför under WRAS förenings- och tävlingsstadgar. Öppna stadgar i nytt fönster.

Varför Taure
Taure är det äldsta namnet på Södertörn som området heter där de flesta av medlemmarna fanns från början. Det betyder tjur och härstammar från det grekiska ordet ”tauros” och latinets motsvarighet, ”taurus”.