WRAS + Svenska Ridsportförbundet = ?

DET HÄR ÄR VIKTIG LÄSNING FÖR ALLA MEDLEMMAR!
I början av året tog vårt förbund WRAS initiativ till samtal med Svenska Ridsportförbundet, SvRF, om förutsättningar för ett samgående, och i oktober bildades en gemensam arbetsgrupp med deltagare från WRAS:s projektgrupp och SvRF.
Här kan du läsa hela bakgrunden, se vilka som ingår i projektgruppen, motiveringarna till ett samgående med mera.

Självklart har hela frågeställningen väckt frågor och funderingar, positiva och negativa.
Vid förbundets höstkonvent fick förbundsstyrelsen en rad frågor från distrikten – dessa har nu besvarats, samtidigt som projektgruppen har lämnat en ny lägesrapport.
Här hittar ni frågor & svar och här finns lägesrapporten.

Tanken är att ett beslutsunderlag från projektgruppen ska skickas ut tillsammans med övriga årsmöteshandlingar inför förbundsårsmötet redan i april 2013, och att ett beslut tas redan då.

Men dessförinnan är det oerhört viktigt att alla medlemmar läser på, funderar, diskuterar och tar ställning: Vill vi det här eller inte? Alla frågor ni inte hittar svar på liksom synpunkter i frågan ska ställas/framföras till klubbstyrelsen, som i sin tur vidarebefordrar dem till distriktet. Som i sin tur tar dem vidare till förbundsstyrelsen.

Mejla gärna redan nu till styrelsen@twrs.se, eller ta med dem senast till vårt årsmöte som hålls söndagen den 27 januari (kallelse kommer snart). Frågan kommer att tas upp på årsmötet – vi som klubb behöver ju ta ställning till vad vi tycker och framföra våra åsikter till vårt distrikt.

För vilket beslut som än tas i april så kommer det att påverka WRAS framtid och därmed även vår klubb och alla oss medlemmar – och självklart ska vi vara med och påverka det!

Diskussionsvågorna går redan höga på Facebook i frågan – sök på WRAS och SvRF så hittar du ett par olika grupper som skapats runt ämnet. (länkar finns även på Taures fb-sida).

Läs, tänk, fundera och tyck!

Och hör av dig!

Styrelsen för TWRS

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.