Nya bud i den brännheta frågan om WRAS + SvRF = ?

Hej alla – det här är ett lååångt inlägg, men viktigt, så läs!

På vårt årsmöte förra helgen hade vi en livlig diskussion om WRAS eventuella samgående med Svenska Ridsportförbundet (SvRF), där vi konstaterade att frågetecknen är många.
Punkten avslutades med en omröstning, som resulterade i att TWRS säger nej till en fortsatt diskussion om ett samgående med SvRF, vilket vi kommer att framföra till vårt distrikt.
Motivering: Vi ser inte fördelarna med ett samgående, ser inte att det gagnar våra medlemmar. Det blir dyrare (licensavgifter etc) och risken är väldigt stor att det splittrar western-Sverige, vilket inte heller är till fördel för våra medlemmar.

Efter vårt årsmöte har dock hela historien med det eventuella samgåendet mellan WRAS och SvRF tagit en ny vändning.
Sent i fredags kväll vidarebefordrades, via vårt distrikt, dock följande från projektgruppen – jag citerar delar av mejlet från projektgruppen:
”Med anledning av den lilla folkstorm som vi noterat på facebook översänds bifogat det informationsmaterial som vi presenterade för WesternSverige på High Chaparral söndagen den 27/1. Bakgrunden till materialet är att vi hade ett möte med SvRF fredagen den 25/1 och vi bad då att dom skulle förse oss med ett skriftligt material som tydligt skulle tala om hur dom såg på möjligheterna att hantera problematiken runt mom. 130. —

Resultatet blev bifogat bildspel som levererades till oss på lördag eftermiddag —Jag har gjort några förtydliganden med röd text i SvRF:s material.

Ladda ner presentationen här

Men – i lördags höll så Förbundsstyrelsen (FS) möte.
Resultatet av det mötet blev ett beslut att upphäva projekttidplanen om samgåendet och att frågan INTE kommer att behandlas vid WRAS årsstämma i år, utan skjuts på framtiden då FS insett att det finns alltför många frågetecken, och att utredningen behöver mer tid.
Däremot kommer FS att föreslå Förbundårsstämman att beslut om fortsatt utredning.

Läs hela uttalandet från FS här.

Den 10 mars håller vårt distrikt Öst årsmöte. Som det nu verkar kommer dock den här frågan då överhuvudtaget inte att diskuteras.
Till distriktårsmötet kommer TWRS även att skicka in den motion om att avskaffa distrikten inom WRAS
som antogs på årsmötet.

Åsikter? Tankar? Funderingar?
Kommentera gärna här, eller i vår Facebook-grupp!

För styrelsen,
Susanne Wixe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.