Information från vår moderförening WRAS

WRAS_logo

Idag hölls ordinarie föreningsstämma för vår moderförening WRAS. På grund av förra årets och pågående pandemi så ligger föreningen efter med föreningsstämma 2019 och 2020 pga

För att komma ikapp har sittande styrelse varit tvunget att förlänga sitt mandat att gälla även 2020 och där föreningsstämma kommer att hållas inom kort. Motioner som inkommit tills idag kommer därför att diskuteras på föreningsstämma 2020.

Styrelsen för WRAS rapporterade om relativt höga kostnader för WRAS hemsida då arbete pågår med att skapa en ny. Länkar till den nya kommer att finnas från gamla hemsidan. Under den här punkten framfördes även kritik från oss klubbar att information både saknas eller är bristfällig när det gäller hur WRAS ställer sig till eller rekommenderar med anledning av både covid-19 och ERV abortvirus. Även nya regler för vaccination saknas i dagsläget. Tills uppdaterad info finns från WRAS gäller information som ges av Ridsportförbundet tills vidare.

Ny regelbok rapporteras vara på gång och planeras att släppas till hösten 2021. Frågan om digital version togs upp som förslag men här har WRAS inget arbete igång för stunden.

Frågan om hur WRAS ställer sig till online-tävlingar diskuterades också. Enligt WRAS stadgar har vi idag inte möjlighet att ge online-tävlingar med individuell bedömning. Det beror på att de stadgar som WRAS har kräver att i enlighet med Jordbruksverkets bestämmelser för tävlingar, även kunna ha tävlingsledare på plats som ansvarar för ekipagens välmående. Någon typ av rekommendation/anpassning är på gång. Information är att vänta.

Mötet gavs digitalt och tog ca 1 timme. Ett 20-tal klubbar deltog med sina representanter. Nu inväntar vi även föreningsstämma för 2020 så att föreningsarbetet är ikapp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.